Uusiutuva luonnonvara

Pentti Hyttinen on yrittäjä ja PenTen Oy:n toimitusjohtaja.

Pentti on vahva metsäbiotalouden ja luonnonvara-alan osaaja. Koulutukseltaan hän on metsäekonomian tohtori sekä luonnonvarojen käytön maisteri (USA). Hänellä on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus alan kotimaisista ja kansainvälisistä johtotehtävistä.

Pentti on toiminut mm. Metsähallituksen pääjohtajana, Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana, EU:n komission asiantuntijana, metsäkeskuksen johtajana, Päättäjien Metsäakatemian johtajana sekä Euroopan metsäinstituutin projektijohtajana.

Johtamistaitoaan Pentti on kehittänyt käytännön johtamistyön ohella määrätietoisesti mm. Liikkeenjohdon instituutin, Sitran, Kauppakamarin, HAUS:in ja Innotiimin koulutusohjelmissa. 

Hallitustyöskentelystä Pentillä on kokemusta mm. Tekesistä, Invest in Finland Oy:stä, Suomen metsäkeskuksesta, Solenovo Oy:sta, Porokka Forest Oy:stä, Euroopan raja-alueiden liitosta, useista säätiöistä sekä monista muista kotimaisista ja kansainvälisistä organisaatioista.

Pentti on suorittanut HHJ-tutkinnon (Hyväksytty Hallituksen Jäsen) ja on sekä Hallitusammattilaiset -DIF ry:n että Hallituspartnerit ry:n jäsen.

Kuntoliikunta ja lukeminen ovat aina olleet Pentin lempiharrastuksia. Monet hänen viljelemänsä elämänviisaudet ovat lähtöisin suomirockin lyriikasta. Kädentaitojaan hän vaalii tekemällä aktiivisesti raksahommia ja metsänhoitotöitä.

Mistäkö nimi PenTen? Asuessani neljännesvuosisata sitten Teksasissa eräät rotaryveljet yrittivät muistella nimeäni, jolloin Pentti Hyttisestä tuli ”Penten… or something like that…”. Pohjana yrityksen nimessä on siis oma nimeni. Samalla PenTen on kynä ja kymppi, viitaten sopivasti äidinkieleen ja matematiikkaan, jotka ainakin koulutodistusten perusteella ovat omia vahvuuksiani.

- Pentti Hyttinen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.