Uusiutuva luonnonvara

Pentti Hyttinen ja luontomaisema

Pentti Hyttinen

on yrittäjä ja PenTen Oy:n toimitusjohtaja.

Pentti on vahva metsäbiotalouden ja luonnonvara-alan osaaja. Koulutukseltaan hän on metsäekonomian tohtori sekä luonnonvarojen käytön maisteri (USA). Hänellä on yli 35 vuoden monipuolinen kokemus alan kotimaisista ja kansainvälisistä johtotehtävistä.

Pentti on toiminut mm. Metsähallituksen pääjohtajana, Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana, EU:n komission asiantuntijana, metsäkeskuksen johtajana, Päättäjien Metsäakatemian johtajana sekä Euroopan metsäinstituutin projektijohtajana.

Johtamistaitoaan Pentti on kehittänyt käytännön johtamistyön ohella määrätietoisesti mm. Liikkeenjohdon instituutin, Sitran, Kauppakamarin, HAUS:in ja Innotiimin koulutusohjelmissa. 

Hallitustyöskentelystä Pentillä on kokemusta mm. Tekesistä, Invest in Finland Oy:stä, Suomen metsäkeskuksesta, Solenovo Oy:sta, Porokka Forest Oy:stä, Euroopan raja-alueiden liitosta, useista säätiöistä sekä monista muista kotimaisista ja kansainvälisistä organisaatioista.

Pentti on suorittanut HHJ-tutkinnon (Hyväksytty Hallituksen Jäsen). Hän on käynyt HHJ-puheenjohtajakurssin ja HHJ-kouluttajan kurssin. Lisäksi hän on sekä Hallitusammattilaiset - DIF ry:n että Hallituspartnerit ry:n jäsen. Hän on myös laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV. 

Kuntoliikunta ja lukeminen ovat aina olleet Pentin lempiharrastuksia. Monet hänen viljelemänsä elämänviisaudet ovat lähtöisin suomirockin lyriikasta. Kädentaitojaan hän vaalii tekemällä aktiivisesti raksahommia ja metsänhoitotöitä.

Mistäkö nimi PenTen? Asuessani 1990-luvun alussa Teksasissa eräät rotaryveljet yrittivät muistella nimeäni, jolloin Pentti Hyttisestä tuli ”Penten… or something like that…”. Pohjana yrityksen nimessä on siis oma nimeni. Samalla PenTen on kynä ja kymppi, viitaten sopivasti äidinkieleen ja matematiikkaan, jotka ainakin koulutodistusten perusteella ovat omia vahvuuksiani.

Pyydä tarjousta

Etsitkö sparrausta, verkostoja tai puhtia päätöksentekoon? Pyydä tarjousta ja edetään seuraavalle portaalle yhdessä.